tyskekystfort1944polar_100x57cm_web
polar44brettA4

Polarkysten 1944 – A4 Brett

kr 70 NOK

Inne på lager – 181 tilgjengelig

Produktbeskrivelse

Polarkartet 1944 er det tredje og siste kartet i prosjektet «Süd-Nord-Polar» som startet i 2005. Kartene, hver på 100x57cm, viser alle posisjonene for tyske kystfort i Norge, samt andre henvisninger til tysk infrastruktur i perioden 1940 – 1945.

NY versjon fra februar 2017

Foruten de nær 60 kystfortene nord for Lyngen, var det logisk å ta med tyske og russiske stillinger rundt Petsamo/Litza elven i Polarkartet 1944.

Selv om jeg har lest litt om kampene i nord, var dette et område som var geografisk ukjent for meg. Jeg ønsket i utgangspunktet bare å tegne en strek mellom de tyske og russiske styrkene, men hvor gikk denne «streken»? hvor var de respektive troppene langs frontlinjen? Ikke et eneste kart som jeg undersøkte samsvarte med de andre.

Det var rett og slett umulig for meg å finne en referanse som jeg kunne bruke for Polarkartet. Selv bøker skrevet i dag baserer seg på gamle kart, og jeg var ikke tilfredsstilt med å ta en cirka linje fra nesten ti forskjellige kart. Jeg begynte derfor å studere flyfoto/satellitt for å finne løpegraver, kanonstillinger m.m. Etterhvert så dannet det seg en forsvarslinje for 6 gebirgskorps (nord) og en masse støttepunkt for 2 gebirgskorps (sør).

Jeg kan derfor presentere det som jeg mener er den mest nøyaktige oversikten over frontlinjen til de tyske og russiske styrker. En nøyaktighet basert på de faktiske stillingene man finner på satellittfoto.

Tilbakemeldinger

For et utrolig, fantastisk kart! Du har virkelig overgått de andre to, og laget en nærmest komplett samling informasjon. Jeg ble mest overrasket over at du hadde fått med så mye utenom kystfortene! Tore Johansen

vi var kjempefornøyd! Kartene er oversiktlige, systematiske og gir et flott overblikk – liker også godt at det er med såpass mye om den tyske tilbaketrekkinga. Dere har fått fram nettopp den type informasjon på en flott måte! Jan Ingolf Kleppe, Spesialrådgiver/arkeolog, Finnmark fylkeskommune

A4 BRETT

sample_polar1944

For et utrolig, fantastisk kart! Du har virkelig overgått de andre to, og laget en nærmest komplett samling informasjon. Jeg ble mest overrasket over at du hadde fått med så mye utenom kystfortene! Tore Johansen, Hesseng

Lagre

Tilleggsinformasjon